Kvægbesætningen

Besætningen består Limousine og krydsninger af Limousine og Galloway, som bliver vurderet til at være blandt de bedste indenfor kød-kvægracerne. De har en meget lav fedtprocent - ca. 8-10 %, en god smag samt en kødkvalitet, som jeg godt kan være stolt af.

 

Opvæksten

Efter mange år med opdræt og til tider vanskelige kvælninger har jeg nu besluttet, at sælge de drægtige ammekøer og fremadrettet indkøbe kalve på 5 - 6 mdr. og de blive fodret med hjemmeavlet helsæd, wrap og vitaminer/mineraler, som er fri for vækstfremmere og medicinrester. Når kalvene vejer omkring 500 kg bliver de afhentet og slagtet på et godkendt økologisk slagterhus. Kødet bliver kontrolleret af en dyrlæge og hænger til krogmodning i 3 uger, hvorefter det er klar til afhentning.
 
 
Limousine/Galloway kvæg
 Jeg har valgt, at give dyrene en så naturlig opvækst og dagligdag som muligt. Det indebærer bl.a. at dyrene kan opholde sig i en dejlig løsdriftsstald, når vejret er dårligt. Hele sommeren bevæger dyrene sig frit omkring på de omliggende græsmarker, hvor de stortrives uden stress.


Kvaliteten

Jeg producerer oksekød af høj kvalitet fra kødkvægsracer uden fordyrende mellemled. Kødet er krogmodnet i 3 uger, fedtfattigt og butiksudskåret, det er mærket og lige til at lægge i fryseren.
 
 

På vej til økologi....Godkendt pr. 1. september 2009 - Hurra!!!

Jeg var tættere på end jeg selv anede til at drive Tyklundgaard som økologisk. Derfor tager jeg i 2007 det fulde skridt og har søgt om at blive økolog. Fra den 1. september 2009 er det en nu kendsgerning, at jeg har tilladelse til at sælge mit oksekød som økologisk. Håber det også kommer mine kunder til glæde. 
                                                                               
Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer 

 
 
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Tyklundgaard · Tyklundvej 3, Løve · 8654 Bryrup · Tlf. 75 75 68 69 · Mob. 30 86 68 78